Estland – Põlva

Het stadje Põlva werd gesticht in de 15e eeuw rondom een kerk, die gebouwd was op het kruispunt van handelsroutes. Het kleine dorp is uitgegroeid tot het administratieve centrum van de provincie.

Põlva heeft 6.500 inwoners. Het is een leuke plek om te wonen en te werken. Het is er veilig en het dorp biedt tal van activiteiten voor de jeugd. Bovendien zijn er veel bedrijven actief. Ongeveer 70% van alle industriële goederen van de provincie worden geproduceerd in Põlva. U vindt alle ingrediënten voor een aangenaam leven in Põlva: bedrijven, onderwijs, cultuur, sport en medische diensten.

De plaats is ook populair bij toeristen. De gevarieerde en ongerepte natuur spreekt zowel actieve vakantiegangers als ook diegenen die genieten van rust en kalmte aan.

Põlva is een heilzame plek dat onlangs lid werd van de “Organisatie van Gezonde Gemeenten”. Het strand van het Põlvameer is de beste plek om ‘s zomers al zwemmend of zonnebadend te genieten. Er zijn speeltuinen, een skatepark, wandelroutes en u hebt de mogelijkheid een boottochtje te maken of te vissen. Jong en oud kunnen genieten van de heerlijke zon, schoon water en de warme temperatuur! Door zijn lange geschiedenis en de vele tradities is Põlva bekend geworden in zowel Estland als het buitenland.

Vooral de openlucht muziekfeesten zijn bekend. In 1990 vierden de inwoners van Põlva de Dag van het Dorp, een geweldig festival met concerten, dansfeesten, exposities en een parade.

De inwoners van Põlva zijn uitzonderlijke sportliefhebbers. Er zijn 20 sportclubs, waaronder handbal, basketbal en voetbal. Het dorp heeft verschillende sportfaciliteiten zoals een nieuwe sporthal en een voetbalstadion. Vroeger was dit een landbouwgebied. Land- en bosbouw spelen nog steeds een belangrijke rol in de economie van de gemeente Põlva. In het dorp produceren verschillende bedrijven voedingsmiddelen of bewerken hout. De dienstverlenende sector is vrij groot. Er is een groot ziekenhuis; er zijn acht onderwijsinstellingen, vele winkels en commerciële diensten, enz. De toeristische sector groeit nog steeds.