Tsjechië – Poddvorov

Het dorp Starý Poddvorov heeft 954 inwoners. Het heeft een eigen gemeenteraad die gevestigd is een gebouw dat onlangs gemoderniseerd is. Het hele dorp heeft gas en water en is aangesloten op de riolering. De afvalwaterzuiveringsinstallatie is aangesloten op het rioleringssysteem. Deze installatie is onlangs compleet vernieuwd met subsidie van de Europese Unie. Omdat de gemeente nog steeds investeert in de bouw van flatgebouwen voor uitbreiding, is er een basisschool voor kinderen in de leeftijd van zes tot elf jaar (vanaf de eerste tot en met de vijfde klas).

De bevolking is zeer geïnteresseerd in sport. Er zijn drie voetbalteams. Daarnaast is er ook nog een lokale vereniging voor wijnproducenten en een vereniging van fokkers van kleine dieren. Tradities en folklore worden nog steeds in ere gehouden. De kinderen leren al op jonge leeftijd de populairste liedjes met bijbehorende danspasjes.

Het verbouwen van wijn is zeer populair in Starý Poddvorov. Een op de twee gezinnen heeft een eigen wijngaard, wat meestal zorgt voor een aanvulling op het inkomen. Ze maken wijn voor familie en vrienden en een deel van de druiven wordt verkocht aan grote wijnproducenten. Deze grote wijnproductie beïnvloedt het aanzicht van het landschap. Traditie, folklore en wijnbouw bepalen het karakter van het dorp.