Italië – Bucine

Bucine ligt op 40 km afstand van Florence, de hoofdstad van Toscane en op 250 km van Rome, de hoofdstad van Italië. Het grondgebied van Bucine ligt in het gebied waar de laatste Chianti bergen aansluiten op de Arno vallei, aan de oevers van de Ambra.

Door de kleine afstand tot belangrijke steden als Florence, Arezzo en Siena heeft Bucine altijd een belangrijke rol gespeeld. Het dorp lag al op kruispunten in de Romeinse tijd. Bucine is de op twee na grootste gemeente in de provincie Arezzo, en wordt altijd geroemd om het prachtige landschap. De oppervlakte is 13.031 ha; meer dan 60% bestaat uit bossen en de rivier de Arno doorkruist het landschap.

Landbouw is van oudsher een belangrijk bestaansmiddel. Boerderijen zijn meestal familiebedrijven die worden geleid door een groep oudere boeren. Dit houdt de nodige moderniseringen tegen. Het belangrijkste landbouwproduct is kwaliteitswijn. 138 boerderijen produceren en verkopen wijn. Het kweken en bloeien van allerlei heidesoorten is typerend voor deze regio. Vanwege de bosbouw werd de heide schadelijk omdat het de groei van bomen verhinderde en het gevaar voor bosbranden vergrootte. Daarom werd de heide regelmatig gesnoeid en gebruikt als goedkope brandstof en om er borstels van te maken. De productie van borstels ontwikkelde zich in de jaren dertig tot een bloeiende industrie. En ondanks dat de productie is afgenomen, is Bucine nog steeds een van de grootste exporteurs van borstels die gemaakt zijn van heide.

Bucine heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Bijvoorbeeld het prachtige doopvont en het baldakijn, beide van geglazuurd aardewerk. Deze werken van Giovanni della Robbia zijn gemaakt in de eerste helft van de zestiende eeuw.

Ze hebben een zeshoekige vorm met heilige taferelen, afgebeeld in haut-reliëf op panelen. Het schilderij, De Heilige Madonna, is een afbeelding van Madonna en Kind die beiden een zilveren kroon dragen. Het werd toegeschreven aan de Florentijnse school, eind 16de, begin 17de eeuw.

Bucine heeft een sportcentrum, waar bijvoorbeeld volleybal en basketbal kunnen worden gespeeld. De scholen in de gemeente maken voor de gymnastieklessen ook gebruik van deze accommodatie.