Reisverhaal van Marc van Roosmalen – Kannus, Finland

Marc van Roosmalen heeft voor de eerste keer deelgenomen aan een uitwisseling van het Charter. Hij reisde met 8 andere Essche inwoners af naar Kannus in Finland. Hieronder de ervaringen van Marc in Kannus:

“Ik was al een lange tijd benieuwd hoe het zou zijn om met het charter mee te gaan. Dus toen Thieu tegen mij zei dat er een plek vrij was en ik mee kon gaan zei ik natuurlijk gelijk ja.

Bij aankomst in Kannus werden we meteen hartelijk ontvangen door ons gastgezin. Die avond hebben we samen met het gastgezin en een stelletje uit kroatië gezellig gepraat over de verschillen in onze landen.

Dag 2 begon met een ceremonie in de kerk en vervolgens een vlaggenparade naar het sportcentrum waar nog een ceremonie werd gehouden.
Na een gezamenlijke lunch kregen we een appart programma voor de jongeren. Hier hebben we door middel van “speeddaten” een eerste ontmoeting gehad met de andere jongeren uit de andere landen. Nadat we nog een aantal andere spellen en workshops hadden gedaan werden we weer teruggebracht naar het gastgezin.

Na een pauze van een paar uur was om 19:00 uur de culinare avond. Een avond waarbij elk land zijn eigen tafel kreeg om gerechten en dranken uit hun land aan te bieden. Ik durf gerust te zeggen dat iedereen zich goed vermaakt heeft deze avond.

Dag 3 begon voor ons met een sportevenement. er waren een aantal spellen zoals een soort kegelen maar dan op z’n Fins, frisbee gooien en Fins Honkbal.
Hierna volgde een bezoek aan een lokaal museum. Daarna was er vrije tijd en hadden wij besloten om naar een wedstrijd Fins honkbal te gaan kijken, waar overigens niks van te volgen valt als je het spel niet kent.
Vervolgens werden we weer opgehaald door ons gastgezin en ontkwamen ook wij er niet aan om toch de sauna in te gaan. DIe avond was er veel vrije tijd en zijn we samen met iedereen die maar mee wilde van het charter naar een lokale kroeg gegaan.

Dag 4 Begon met een vroege busreis naar het strand toe, daar waren een aantal activiteiten mogelijk om te doen zoals een survival parkour of een spa, maar wij hadden vooral van de zon genoten op een terras.
Die middag moesten de spullen alweer ingepakt worden en s’avonds werd het afscheidsdinner gehouden. Hierbij waren ook een aantal optredens van lokale artiesten e.d.

Daarmee zijn we alweer op het einde aangezien dag 5 een hele dag reizen was. Ik moet zeggen dat ik erg heb genoten van de reis en de dingen die ik heb gezien en meegemaakt in Finland. zeker omdat je in een gastgezin verblijft zie je het land toch op een heel andere manier als dat je als normale toerist zou doen”.

Reacties uitgeschakeld voor Reisverhaal van Marc van Roosmalen – Kannus, Finland