Reisverhaal van Mercè de Miguel Capdevila – Kannus, Finland

Mercè de Miguel Capdevila heeft voor de eerste keer deelgenomen aan een uitwisseling van het Charter. Ze reisde met 8 andere Essche inwoners af naar Kannus in Finland. Hieronder de ervaringen van Mercè in Kannus:

“Tja, Jan en Anna hadden het thuis al gezegd: Dat is leuk! Toch wist ik niet echt wat ik kon verwachten toen ik donderdag om 5.30 s’ochtends half wakker naar de verzamelpunt ging. Geen idee of het heel koud zou zijn in Finland. Had wel zin in de 5 uur lange treinreis vanuit Helsinki naar Kannus (kannnnnus uitgesproken!).

Nu 5 dagen later, veel nieuwe vrienden verder, verbrande schouders door de scherpe Finse zon en een paar muggen bulten die haast niet meer prikken ….. Kan ik ook tegen alle Eschenaren, jong en oud zeggen: DAT MOET JE ECHT GAAN DOEN!

Vijf dagen afwisselend tussen Nordic walking, Sauna, heerlijk eten, lachen, Sauna, strand, goed gemutste mensen om je heen, Sauna, heerlijke bessen (alle soorten en kleuren), bomen, geen elanden, Sauna, prachtig gezang en orgelspel, weer eten, bomen, geweldig jonge lui om je heen, Waar zijn ook al weer mijn delegatie matjes?, geen elanden, Sauna, leuk, de Spanjaarden zijn er ook!, weer eten, Sauna, met z’n allen in de bus, Sauna, in de natuur meer zwemmen, optrekken met de Denen of Belgen en Fransen, de jongens uit Malta. Het doet er niet toe dat je voor het eerst er bent. Je wordt meteen opgenomen in de groep, niet allen je eigen delegatie, je gastgezin (top) of je buurman tijdens de workshop. 
Vanaf onze aankomst tot ons vertrek onafgebroken zonnig. Om 00.00 zonnig, (ook om 1.00 s’nachts trouwens). Frans Ronnes stond zeker lachend ervan te genieten.

Wat een geweldige manier om een stukje van een Europese land vanuit binnen, te leren kennen. Ik ga terug naar Finland. Heb nog een gebouw in Seijnajoki te bezoeken, en wil meer van de Sami in Lapland te weten te komen. Dat kwam allemaal op tafel tijdens een onvergetelijke barbecue met onze gastgezin en Ans, omringd door de berken die prachtig de zonlicht om middernacht filterden.

Jij bent nu aan de beurt volgend jaar in Malta!”

Reacties uitgeschakeld voor Reisverhaal van Mercè de Miguel Capdevila – Kannus, Finland