Reisverslag: Op bezoek in Tisno

De meeting in Tisno was een ‘kleine meeting’, wat inhield dat er per deelnemend land 2 gasten waren. Vanuit Nederland waren we met z’n drieën, Boy Scholze (president Charter), Jan Heesemans en ondergetekende. Vrijdag 26 mei arriveerden we in Tisno. Bij het meetingpoint werden we ontvangen en konden we genieten van een lokaal drankje en lekkernijen. Daarna werden we opgehaald door onze gastheer en naar een appartement gebracht, waar we het weekend zouden kunnen slapen. Helaas hebben we het gastgezin nauwelijks gesproken, wat erg jammer is want daar zijn deze uitwisselingen toch voor bedoeld”? ’s Avonds zijn we Tisno ingegaan en hebben in een restaurantje lekker gegeten en nog wat gedronken.

De zaterdag overdag was voor het grootste deel gevuld met workshops, zoals bv. het voeren van een discussie over de voor- en nadelen van het wonen in een plattelandsgemeente. Na een paar ‘vrije uurtjes’ was er in de avond een vlaggenparade die eindigde op het plein voor het plaatselijke dorpshuis. Hier stonden alle meegebrachte lokale drankjes al klaar. De Schrobbeler liet zich goed smaken. Het werd een gezellige avond onder het genot van live muziek.


Op zondag 28 mei verzamelden we in de plaatselijke bibliotheek, waar een Kroatische oorlogsveteraan zijn ervaringen deelde. Ook werd hier een internationale mini-bibliotheek in gebruik genomen, waar ook een Esch’ boek over de Essche Stroom is neergezet. In de middag zijn we naar het dorpje Jezera gewandeld voor een lunch en een museumbezoek. ’s Avonds was het tijd voor het afscheidsdiner bij een plaatselijk restaurant. Heerlijk gegeten met wederom live muziek.
Op maandag 29 mei hebben we in de ochtend afscheid genomen van de deelnemers en van Tisno. Het was een mooi en gezellig weekend!


Rini van Grinsven

Reacties uitgeschakeld voor Reisverslag: Op bezoek in Tisno