Reisverslag: Smelten in Desborough

Sinds begin dit jaar wonen wij in Esch. Toen we bij het bierpompfeest zagen dat Friends Of Europe Esch nog gegadigden zocht voor een reis naar Engeland waren we geïntrigeerd. We houden van reizen, dus waarom ook niet!
Zodoende stapten we slaperig, maar met goede zin, op donderdag vóór 5:15 in de bus bij de markt. De heenweg verliep zeer voorspoedig en met een leuke pubquiz zat de sfeer er goed in. Als nieuwe inwoners was dit ook een goed moment om wat meer Eschenaren te leren kennen. De tijd vloog voorbij met veel gezellig gebabbel en wat koffie en thee. Doordat we een boot eerder wisten te halen konden we nog even een paar uurtjes door Cambridge huppelen, voordat we aan het laatste stukje naar Desborough begonnen.

In Desborough werden we onthaald door allemaal vriendelijke mensen. Mensen die al eerder een keer waren mee geweest zagen weer oude bekenden en het was  al snel lekker gezellig. Ondanks de hitte hadden we goede zin en gingen alle welkomstdrankjes er goed in. Na dit warme welkom (letterlijk en figuurlijk) gingen we naar huis voor nog een laatste drankje en daarna lekker na bed. Na ons eerste nachtje in Desborough werden we samen met een deel van onze Engelse gastgezinnen in de bus geladen om vervolgens het zooitje ongeregeld los te laten in het pittoreske dorpje Stratford upon Avon, beter bekend als de geboorteplaats van William Shakespeare. Na wat dwalen en zoeken kwamen we op een plein terecht waar we in drie verschillen groepen een tour in het historisch centrum kregen. Deze rondleidingen zaten vol met jaartallen en familiebomen die het ene oor in gingen en het andere uit, maar er werd gelukkig volop afgewisseld met andere leuke feitjes en verhalen. Terwijl het kwik weer begon te stijgen zochten we de schaduw op voor een picknick in het park. Tegen het einde van de middag snakten we naar de airco van de bus en gingen we terug naar Desborough om naar het befaamde restaurant de Ritz te gaan – niet verbonden aan het Ritz in Londen – en daar heerlijk te eten. Na het diner gingen de voetjes van de vloer en werden we door de DJ de zaal uitgeblazen. Eind goed al goed is iedereen weer thuis gekomen en hebben we weer een avonddrankje gedaan en met onze gastheer na zitten tafelen. 

Zaterdag was eigenlijk te warm om wat te doen (In Engeland?! Wie had dat gedacht?), maar als dappere mensen die we zijn, hebben we het toch geprobeerd. Met ons gastgezin zijn we naar het vogelverschrikkerfestival geweest in een naburig dorp. Waar we vogelverschrikkers met thema’s zoals Beach boys, minions, astronaut, skiër en Romeo en Julia gezien hebben. Al struinend door het dorp liepen de temperaturen zo op dat we meer zweet dan mens werden. Ondanks de hitte hebben we het overleefd en zijn we terug geglibberd naar de auto’s.   

Er bestaat een leuke Engelse quote: “Insanity is doing the same thing, over and over again, but expecting different results.” Na een heerlijke lunch dachten wij als jonge mensen nog wel wat van deze hitte te kunnen weerstaan en zijn we dapper naar 1940s festival in Desborough zelf geweest. Na een bezoek aan het lokale historisch museumpje besloten we dat het eigenlijk alsnog te warm was (Goh!) en zijn we in een parkje gaan uitpuffen tot we met onze gastfamilie naar een ander gastgezin konden om daar te barbecueën. Ondanks formidabele barbecue vaardigheden werden sommige dingen iets zwarter dan de bedoeling was, maar gelukkig heeft het alsnog allemaal heerlijk gesmaakt. Deze avond hebben we afgesloten in de Labour club, waar live muziek aanwezig was. Helaas wilde de zangeres geen Nederlandse nummers zingen.  

Zondag zijn we na veel uitzaaien en tot ziens zeggen uiteindelijk terug de bus ingeklommen om onze lange rit naar Nederland te beginnen. De sfeer was wederom goed, want zo makkelijk als het op de heenweg ging, zou het nu toch ook wel kunnen? Helaas: de files begonnen, overal zaten we vast en we hebben maar net onze boot terug weten te halen. Toch kijken we met veel plezier terug op een mooie en gezellige reis. Lieve mensen uit Desborough, bedankt en hopelijk tot een volgende keer! 

Michiel en Marlot 

Reacties uitgeschakeld voor Reisverslag: Smelten in Desborough