Europese Ontmoeting in Esch uitgesteld vanwege Coronavirus

“Vanwege de onzekerheid die in Europa heerst op dit moment, kunnen we niet anders dan dit moeilijke besluit nemen.” Het zijn die woorden waarmee Boy Scholtze, als President van het Charter of European Rural Communities, in een videoboodschap meedeelt dat de bijeenkomst die gepland stond plaats te vinden in Esch tijdens het Hemelvaartsweekend, helaas moet worden uitgesteld.

Door de huidige crisis rondom het Coronavirus, zijn momenteel horecagelegenheden gesloten en worden grotere bijeenkomsten verboden. Bovendien wordt aangeraden om het aantal sociale contacten te beperken tot een minimum en niet te reizen als het niet nodig is. Al deze ingrediënten zijn onderdeel van een bijeenkomst zoals deze gepland stond. Niet alleen de situatie in Nederland is doorslaggevend geweest voor dit besluit. Diverse landen hebben de grenzen gesloten en nu al maatregelen getroffen die gelden tot diep in april, waardoor het aantal aanmeldingen enorm achterbleef bij het aantal afmeldingen.  

Als bestuur van Friends of Europe Esch betreuren we het besluit, maar hebben we tegelijkertijd alle begrip. Waar mogelijk moet duidelijkheid worden gecreëerd en we kiezen er voor om dan maar even pas op de plaats te maken. De bijeenkomst wordt niet geannuleerd bovendien. In overleg met het Charter-bestuur en de Europese delegaties zoeken we een nieuwe datum waarop we Esch het middelpunt van Europa kunnen maken. We hopen dat de gastgezinnen die zich aan hadden gemeld voor dit Hemelvaartsweekend, ook dan bereid zijn om gasten uit onze diverse partnerdorpen te ontvangen.

Het Charter heeft, naast de bijeenkomst in Esch, ook een geplande jongerenbijeenkomst in Cashel (Ierland) uitgesteld. Vooralsnog gaat de jaarlijkse Zomerontmoeting nog wel door. Deze staat gepland in juli en zal plaatsvinden in het Spaanse Bienvenida. Een delegatie van 8 Esschenaren zal deelnemen aan die bijeenkomst.

————————————————————————————–

De videoboodschap van European Charter of Rural Communities’ President Boy Scholtze is hier te bekijken: https://youtu.be/FlFchE3d20c

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, menigte, buiten en natuur
Reacties uitgeschakeld voor Europese Ontmoeting in Esch uitgesteld vanwege Coronavirus