Jongeren ontmoeting in Hepstedt, Duitsland

Door Renske van Grinsven

Afgelopen september ben ik met Marc van Roosmalen, Geerd Pijnenburg en Niek van de Loo naar de jongerenmeeting in Hepstedt (Duitsland) geweest. Dit was mijn eerste jongeren meeting. Het programma was vol, maar er stonden wel een aantal leuke activiteiten op de planning. Zo was er op vrijdag avond de culinaire avond. Wij als Nederlands groepje hadden een frituur kunnen regelen waardoor we kleine snacks af konden bakken. Deze vielen, zoals we ook al verwacht hadden, erg in de smaak. We waren erg druk bezig waardoor we maar weinig tijd hadden om uitgebreid te genieten van de standjes van andere landen. Ondanks dat was het een hele gezellige avond. 

Op zaterdag mochten we deelnemen aan een optocht die onderdeel was van een jaarlijkse feestdag in het dorp. We hadden een wagen versierd en mochten hier de hele middag op meerijden in de optocht. Het leek een beetje op carnaval, altijd leuk natuurlijk! Aansluitend was er ook nog een feest wat doorging tot in de late uurtjes..

Nu lijkt het alsof we alleen maar gefeest hebben, maar er was ook aandacht voor serieuze onderwerpen. 2 ochtenden hebben we een workshop gehad over ‘Euroscepsis’, het begrip waarmee een kritische houding richting de EU wordt weergeven. We hebben met elkaar gepraat over hoe er dat in elk land zichtbaar was, wat oorzaken kunnen zijn en wat eventuele oplossingen zijn. 

Zondag was het dan alweer tijd om naar huis te gaan, wat eigenlijk ook wel weer fijn was. Alles was gedurende het weekend goed verzorgd (activiteiten, lunch ect.), en ik ben erg enthousiast om nog een keer mee te gaan! Al met al was het een erg leuk weekend!  In deze paar dagen heb ik een heleboel nieuwe mensen leren kennen, wat erg leuk is. En de eerste plannen om elkaar nog eens te zien zijn al gemaakt.. 

Reacties uitgeschakeld voor Jongeren ontmoeting in Hepstedt, Duitsland